חלק גדול מהמאמרים העוסקים בתחום הגירושין, מתייחסים באופן דיי טבעי לאופן שבו כדאי להתגרש, לדרך שבה רצוי להתגרש, וגם ובעיקר בשאלה כיצד מתגרשים ומה כדאי לעשות כשמתגרשים. עם זאת, מעטים הם המאמרים העוסקים בשאלה הדיי מתבקשת, והיא מה לא כדאי לעשות כשמתגרשים. אך המאמר שלהלן, כן יתייחס לשאלה הזו.
לא לוותר על ייעוץ משפטי:
אחד הדברים שאסור לעשות במסגרת הליך הגירושין, הוא לוותר על ייעוץ משפטי. המחשבה לפיה אפשר להסתדר בלי עו"ד, או לחלופין החשש מהעלות הכספית שנלווית לקבלת ייצוג משפטי, יכולים להביא לבסוף לאסון. בין אם אסון כלכלי, ובין אם אסון משפטי. ניהול הליך גירושין דורש ידע וניסיון בתחום, ידע שנמצא באמתחתו של עו"ד העוסק בדיני משפחה. לכן אל תוותרו על ייעוץ משפטי במסגרת הגירושין.
לא לסרב לתת גט:
לצערנו ישנה תופעה מכוערת ולא מוסרית בעליל שבמסגרתה גברים (ברוב המוחלט) מסרבים להעניק גט לנשותיהם. המשמעות מבחינת האישה, היא כי על פי ההלכה היהודית היא אינה יכולה להינשא לגבר אחר, ולמעשה היא גם לא יכולה לקיים יחסי אישות עם גבר אחר, משום שהיא נחשבת בתור נשואה. אישה נשואה שמקיימת יחסי אישות עם גבר אחר, מוגדרת בתור אישה שזנתה שלא תהיה זכאית לכתובתה, וילדים שייוולדו לה מגבר אחר יוגדרו בתור ממזרים על כל ההשלכות הקשות של קביעה זו במסגרת הדין ההלכתי. סרבנות גט נובעת לא פעם מיצר נקמנות וממחשבה שאולי הסירוב יביא "לשיקום" הקשר הזוגי. זו טעות לעשות כן, שכן נגד סרבני גט קיימות סנקציות רבות כגון: שלילת רישיון, מאסר וקנס כספי.
לא לחפש נקמה:
חשוב לזכור שהסיבה לגירושין לרוב, היא רצון של בני הזוג או אחד מהם לפתוח בדף חדש, וליצור מציאות חיים טובה יותר. לעיתים, במסגרת הליך גירושין, שוכחים את הסיבה שהביאה בכלל לגירושין. לכן, חשוב לא לשכוח את הסיבה, ולזכור לאורך כל הדרך כי אנו מתגרשים לתכלית ראויה לבסוף. לכן, תימנעו מנקמה, ותחתרו תמיד לקיים הליך גירושין יעיל והגון.
לא לוותר בשלב חלוקת הרכוש:
חלוקת רכוש בגירושין היא נושא כאוב לעיתים שכיחות, בעיקר כאשר לאחד מבני הזוג רכוש רב יותר שהובא למערכת היחסים. כמו כן, לעיתים, מתוך יצר נקמנות, בני הזוג יכולים למצוא את עצמם במלחמות משפטיות קשות על נושאי הרכוש. לכן, חשוב מאוד לחתור לחלוקת רכוש הוגנת ונכונה שתסייע לשני בני הזוג. אך מצד שני, חשוב גם לא לוותר אוטומטית על רכוש שייתכן ויש לך זכויות בו. לכן, בכל מקרה יש לבחון באמצעות עורך דין לעומק, מה טיב הרכוש הקיים שאמור להיות "מאוזן" בין בני הזוג.
לא להסכים בהכרח למשמורת משותפת כדי להפחית מגובה המזונות:
בשלב הגירושין וכאשר ישנם ילדים משותפים, אחד הנושאים אותם יש להסדיר הוא תשלום דמי המזונות שישולמו ע"י ההורה הלא משמורן להורה המשמורן. בנוסף, יש להכריע מי יקבל משמורת על הילדים. לרוב המשמורת אכן ניתנת לאם, במיוחד כאשר הילדים המשותפים טרם עברו את גיל 6. מנגד, יותר ויותר בני זוג גרושים כיום מקיימים משק בית בצורה של "משמורת משותפת".
לכך יתרון וחיסרון. מצד אחד, משמורת משותפת מפחיתה בהכרח את שיעור המזונות שמשולמים, משום שמדובר במשמורת משותפת שבה הנטל הנוגע לגידול הילדים מתחלק באופן שווה בין שני ההורים. עם זאת, החיסרון הוא כי משמורת משותפת מחייבת שיתוף מלא בגידול הילדים, ללא גמישות בימים ובשעות לרוב. אבות רבים בעיקר, חותרים לקבלת משמורת משותפת כדי להפחית מגובה המזונות, אך רבים לא יודעים שמדובר בטיפול שווה בילדים ללא סייגים, על כל המשמעות האופרטיבית של כך.
לא לערב את הילדים:
אחת מהטעויות הגדולות ביותר של בני זוג בהליך גירושין, היא להשתמש בילדים במסגרת המאבק עם בן או בת הזוג. להתנהלות כזו השלכות פסיכולוגיות הרסניות על הילדים, שיכולות להשפיע עליהם בעתיד. בנוסף, יש בכך כדי לפגוע אנושות בתא המשפחתי גם ביום שלאחר הגירושין. חשוב לזכור שהילדים נשארים "הילדים" של בני הזוג גם לאחר הגירושין, ויש לשמור עליהם מכל משמר.
לא לחתום על כל הסכם גירושין:
אומנם, עדיף תמיד לחתור לגירושין מהירים, הגונים ויעילים. עם זאת, לא תמיד כדאי לרוץ ולחתום על הסכם גירושין, במיוחד כאשר הוא עשוי לקפח את אחד מבני הזוג. יש לבחון בכל מקרה מה כולל ההסכם, כיצד הוא יכול לסייע לכם בעתיד, וכיצד הוא ישפיע עליכם בפן הכספי.
לא לנהל הליך משפטי בכל מחיר:
הליך משפטי עשוי להיות יקר מאוד, וגם עשוי לפגוע קשות במרקם היחסים בין בני הזוג. עדיף תמיד לחתור להכרעה מוסכמת בכל הנוגע להליך הגירושין. לא כדאי לרוץ בצורה עיוורת לניהול הליך משפטי, שתמיד יביא להפסד, בין אם משפטי ובוודאי שאישי.