אחד האלמנטים המאפיינים את הליך הגירושין, הוא לקבל מגוון רב של עצות משפטיות וחבריות ממכרים או קרובי משפחה. לרוב, עם תחילת הליך הגירושין, המתגרש יגלה שכל מי שמסביבו הפך "למומחה" בענייני גירושין. לא רק זאת, אלא שלרוב העצות שתתקבלנה תהיינה כאלו שנאמרו ע"י אדם מסוים, לאדם מסוים אחר. כך שהמסקנה היא שמעטות מן העצות, תהיינה ממקור ראשון מהימן, ומוסמך לכך. לכן, המאמר הבא נועד להציג מספר עצות לאופן שבו הכי נבון להתמודד עם הליך גירושין.

החלטתי להתגרש – מה מחכה לי?

האמת, שכלום. אתה תחליט מה יחכה לך, אתה זה שתחליט האם אתה מתעתד לסיים את הליך הגירושין בהקדם, כדי לפתוח דף חלק ולשנות את מציאות חייך, או שמא לנהל הליך גירושין ארוך, מסורבל, וגם יש לאמור: יקר מאוד לעיתים.

אך בד בבד, כדאי שתדע מה כן כולל הליך הגירושין: בתחילה, יש להתגרש למעשה, וזאת עושים באמצעות הגשת תביעה לבית הדין הרבני. כמובן, אפשר להתגרש בהסכמה, ואז לסיים את ההליך בדיון אחד, אבל אפשר להילחם (שלא לצורך) ואז להיגרר להליך מיותר.

יש לכם ילדים משותפים? בין היתר, עליכם להסדיר את נושא המשמורת (כלומר מי יהיה ההורה האמון על הטיפול השוטף בילדים) וכן גם את נושא המזונות. ככל שהאב לא ייקח על עצמו את המשמורת הקבועה (מה שקורה לרוב) הוא אשר יצטרך לשלם דמי מזונות (לשם כלכלת הילדים) חודשיים להורה המשמורן (האם). גם את הנושאים הללו אפשר לפתור דיי בקלות, בהסכמה, באמצעות חתימה על הסכם גירושין, ובכך גם לחסוך מחלוקות קשות בעתיד, והליך משפטי ארוך ויקר.

יש לכם דירה? נכסים? סביר להניח שהתשובה היא בחיוב. לכן, זהו נושא נוסף אותו תצטרך להסדיר עם בת זוגך, קרי: נושא הרכוש. כיצד הרכוש יחולק? מי ייקח את הדירה? מי ישלם את המשכנתא? מי ייקח את הרכבים? גם את הנושאים הללו אפשר לפתור באמצעות הגשת תביעה. אך לחלופין, אפשר לפתור באמצעות חתימה על הסכם גירושין שיכלול גם את נושא הרכוש.

איך אתמודד עם הגירושין?

אז אף אחד לא יחכה לך לאחר הגירושין, אבל כן תחכה לך "תקווה". דהיינו, תקווה לזוגיות טובה יותר, מציאות חיים נעימה יותר ועוד. בינתיים, יהיה עלייך להתמודד עם הליך גירושין. אין ספק שנכונה לך תקופה קשה, הן בפן הרגשי- אישי, והן גם בפן הכלכלי. להלן מספר עצות מועילות להתמודד עם ההליך:

להתגרש בהסכמה:

כפי שנרמז לעיל, נראה שהדרך הטובה ביותר להתגרש היא באמצעות חתימה על הסכם גירושין. כאמור, הסכם כזה יכול לחסוך גם סבל רגשי וגם הוצאות כספיות, והכי חשוב, להשאיר את היחסים עם בן או בת הזוג תקינים.

לכבד את הצד השני:

הליכי גירושין מתאפיינים בריבים הנובעים מכעס, רצון לנקמה, וכאב שקיים באופן טבעי. לכן, הליכי גירושין לרוב גם נגררים שלא לצורך, מטעמים רגשיים ולא רציונליים. לכך, מספר השלכות, אך החשובות שבהן: פגיעה קשה ביחסים בין בני הזוג (שעדיין צריכים לעיתים לגדל ילדים משותפים), פגיעה בילדים המשותפים שנגררים שלא לצורך למריבות בין בני הזוג. לכן, דבר חשוב שיכול לסייע בהתמודדות עם הליך גירושין הוא לכבד את בן או בת הזוג. לזכור שלא מתגרשים מאויב שקם עלינו לכלותינו, אלא מאדם שעמו התחתנו ואהבנו (ואולי אנו עדיין אוהבים, או לכל הפחות- מכבדים).

לא לערב את הילדים:

רצוי מאוד שלא לערב את הילדים המשותפים בהליך הגירושין, אפילו אם ההליך מקבל צבע כהה של מריבות, והכפשות. הילדים צריכים לדעת שהוריהם הם הוריהם ויהי מה. עירוב של ילדים בהליך הגירושין, בפן "המכוער שלו" עשוי גם להסב להם נזק אישי לעתיד, וליצור להם בעיות חוסר אמון קשות בבגרותם. לכן, יש להימנע מכך.

להיעזר בייעוץ משפטי:

אין להתמודד עם הליך גירושין ללא ליווי מקצועי. לכן, הדבר הראשון שיש לעשות הוא לפנות לקבלת ייעוץ וייצוג משפטי של עורך דין העוסק בענייני משפחה. עורך דין מיומן יסייע לכם בכל תחומי הגירושין, ילווה אתכם, וגם יידע לקבל החלטות טובות, ואובייקטיביות שלבטח גם יחסכו לכם ממון רב, וגם בין היתר- כאבי ראש.

לפנות לטיפול פסיכולוגי:

הליך הגירושין גורם למתגרש לסערת רגשות, חשש וקושי רב להתמודד עם חוסר וודאות. לכן, מומלץ לא להסס גם לפנות לייעוץ פסיכולוגי. מדובר בצעד מתבקש, שגם יכול מאוד להועיל ברמה האישית ביום שלאחר הגירושין.

להאמין:

בסופו של דבר, הגירושין נעשים לתכלית ראויה, שהיא "פתיחת דף חדש לחיים". לכן, חשוב מאוד לשמור על אמונה עצמית, והבנה שגם אם קשה, העתיד מנבא טוב יותר, ושהחלטתנו היא נכונה, לבטח בטווח הרחוק.

דילוג לתוכן